Ghidul turistic- element esential in bagajul de calatorie

Atunci cand visezi sa ajungi intr-o tara anume si intr-un final visul ti se indeplineste trebuie sa tii cont de cateva lucruri  pentru  o calatorie reusita si memorabilia si anume:

1. Pentru cei ce si-au cumparat pachete turistice de la agentii de voiaj, totul este usor mai simplu, dar  trebuie tinut cont si de timpul liber ce ti-l ofera intregul sejur. Asa ca trebuie sa te informezi din prima de locurile ce vrei sa le vizitezi sa iti faci un plan de vizitare a obiectivelor turistice necesar pentru a economisi timp si bani. Astfel ar trebui sa ne interesam despre: obiectivele turistice importante, distant de la hotel pana la fiecare obiectiv si  mijloacele de transport ce le veti folosi pe tot parcursul concediului.

Pentru acest lucru ne vin in  ajutor unele site-uri ce contin impresii calatorie, ghid turistic despre orasul, locatia respectiva. Spre exemplu site-ul  razvanpascu.ro ne ofera o gama larga atat de ghiduri a multor tari atat din Europa, cat si Asia, America de Sud. Pe langa aceste ghiduri mai putem gasi si impresiile lasate in memoria lui, deci primit un feedback direct din partea unei persoane ce a vizitat locurile respective. Iar daca ne pasioneaza si alte lucruri precum ar fi ideile de afaceri  puteti trage cu ochiul si pe alte sectiuni ale site-ului.

Chiar daca optam pentru turism Romania trebuie sa ne interesam si de orasele respective, iar in librarii sau pe internet se pot gasi cu usurinta un ghidurile turistice ale diferitor orase romanesti.

2. In al doilea rand, trebuie sa tinem cont de zona geografica in care vom merge si de sezon pentru a ne lua haine in functie de temperatura de acolo. Dar trebuie sa ne intereseze si  obiceiurile, religia zonei respective. In cazul doamnelor este nerecomandat de a merge cu haine provocatoare intr-o tara cu religie musulmana.  Bagajul trebuie sa contina strictul necesar, ar ceea ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un bagaj ar fi actele. In caz de unele necazuri sa va puteti prezenta la misiunile diplomatice pentru a va rezolva problemele.

3. Un alt aspect important pentru o calatorie importanta ar fi estimarea bugetului alocat pentru respectiva calatorie. In cazul unui buget redus va interesati din timp pe internet si site-urile de informare turistice depsre obiectivele turistice ce sunt gratuite in respectiva locatitate. Cu siguranta acestea isi au pusa amprenta asupra lor. Astfel se va tine cont si de stilurile vestimentare adoptate in zonele respective, in functie de culori, lungime, croiala.

4.Neaparat pentru cei ce isi cumpara  direct biletele de avion, primul lucru ce trebuie facut este rezervarea unui hotel din timp, astfel ar fi sanse pentru a gasi preturile mult mai mici de  cazare decat in perioada apropiata plecarii dumneavoastra.

5. Si nu in ultimul rand, sa asteptati cu nerabdare ziua in care veti pleca si veti ajunge acolo unde doriti.

Va doresc calatorii placate alaturi de cei dragi si amintiri de neuitat si sa nu uitati sa va cumparati un ghid turistic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *